Tüm Belde Halkının ve Kamuoyunun Bilgisine:

Yeniboğaziçi Belediye sınırlarımız içerisinde Salamis Bay Conti Resort Hotel'in Deniz içerisinde yaptırdığı İskele ve Restaurant projesi ile ilgili sosyal medyada bir takım kişilerin Belediyemizi suçlayıcı mesajları görüldüğünden yapılan proje ile ilgili halkımızı bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

BELEDİYELER 51/95 SAYILI YASA İLE YETKİLERİNİ KULLANMAKTADIR. ANCAK YETKİ GÜCÜ NÜFUSLA DA BAĞLANTLI VE İMARLA İLGİLİ TEKNİK PERSONELE SAHİP OLDUĞUMUZ HALDE. NÜFUSUMUZ 20.000 BİNLERE ULAŞTIĞI HALDE MALESEF BELEDİYEMİZ İMAR VE İMARLAŞMA KONUSUNDA İZİN MAKAMI (YETKİLİ) DEĞİLDİR.

Bu bizim yıllardır Belediye olarak yaşadığımız en büyük sorunlarımızdan biridir. Ancak Belediye sınırlarımız içerisinde bulunan denizlerde değil, tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan Denizlerin içerisine yapılacak her türlü İnşaat projesi veya farklı projeler Limanlar Dairesine sunulan projenin uygunluk görüşü almasıyla ve Bakanlar Kurulunun kararı ile ancak yapılabilir. Bu nedenle; Belediyemiz sınırları içerisinde Yeniboğaziçinde Salamis Bay Conti Resort Hotel'de Deniz içerisine yapacağı projesini ilgili mercilere sunmuş ve 2019 yılı Ocak ayında Bakanlar Kurulunun vermiş olduğu yasal izniyle projesini yapmaktadır.

Tüm Belde Halkımızın ve Kamuoyunun Bilgisine Saygı İle Sunulur.

ÖNERİ & ŞİKAYET

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi